Apa multivitamin bisa nggawe sampeyan lara?
Apa multivitamin bisa nggawe sampeyan lara?
Anonim

Multivitamin sing ngandhut akeh wesi (kaya vitamin prenatal) utawa tambahan wesi piyambak bisa nimbulaké mual, miturut Dr. Donald Hensrud, direktur medis saka Mayo Clinic Healthy Living Program. Iki utamané bener yen kowelagi njupuk metu saka dhaharan.

Kanthi cara iki, suwene mual saka vitamin?

preduli saka ing format - gummy, ditutupi, kapsul - utawa jinis, tambahan bakal nyebabake iritasi ing weteng yen wis ing mung barang ing kono. Mual bisa suwene rong utawa telung jam, nganti vitamins liwat menyang ing usus. Sampeyan bisa nyingkiri mual dening nggawe manawa kanggo njupuk Panjenengan vitamins kanthi dhaharan kebak.

Apa multivitamin duwe efek samping? akeh multivitamin produk uga ngemot mineral kayata kalsium, wesi, magnesium, kalium, lan seng. Mineral (utamane dijupuk ing dosis gedhe) bisa nyebabake efek sisih kayata pewarnaan untu, urination tambah, getihen weteng, detak jantung sing ora rata, kebingungan, lan kelemahan otot utawa rasa lemes.

Kajaba iku, bisa uga ana sing takon, apa multivitamin bisa ngganggu weteng?

vitamins lan mual “Njupuk vitamins ing kosong weteng bisa kerep duka saluran GI, "ujare ahli gastroenterologi Christine Lee, MD. "Akeh wong ngalami weteng nyeri, mual lan malah diare.” Jarang, vitamins lan tambahan bisa mengaruhi cara obat-obatan tartamtu diserap utawa dimetabolisme ing awak.

Napa njupuk vitamin D nggawe aku lara?

Mual, mutahke, lan kurang napsu Akeh efek sisih kakehan vitamin D iku gegandhèngan karo kalsium sing berlebihan ing getih. Iki kalebu mual, muntah, lan kurang napsu. Nanging, gejala kasebut ora kedadeyan ing saben wong kanthi tingkat kalsium sing dhuwur.

Popular dening topik