Apa pion bisa dijupuk kanthi horisontal?
Apa pion bisa dijupuk kanthi horisontal?
Anonim

Njupuk. Boten kados bĂȘsik liyane, ing pawndoes ora nyekel ing arah sing padha gerakane. Anyekel pion diagonal maju siji kothak menyang kiwa utawa tengen (ndeleng diagram). Aturan liyane sing ora biasa yaiku en passantnyekel.

Ing kene, pion bisa nyekel miring?

Kajaba ing pamindhahan pisanan sawijining, a pion mung bisa mindhah siji kothak maju ing wektu. Pawn bisa ora tau obah mundur. Sanajan a pion obah terus maju ikunangkep kanthi ngomong siji kothak diagonal maju. Ing diagram Putih bisa nyekel salah siji Rook utawa Knight.

Uga, pion bisa nyekel ratu? ya wis. Kaya potongan liyane, pion bisa nyekel liyane pion, ratu, rooks, uskup, lan ksatria; lan padha bisa menehi cek toking.

Cukup, bisa pion mindhah lan dijupuk ing siji giliran?

Ing kawitane ngalih, saben pion duwe pilihan kanggo ngalih maju siji spasi utawa rong spasi. Sakwise iki ngalih, padha bisa mung ngalih siji spaceforward. Kanggo nyekel, ing Pawn obah diagonalsiji spasi (pirsani diagram). Ing Pon bisa ora taungalih mundur.

Apa pion bisa pindhah diagonal tanpa nyekel?

Yen ora, bisa uga ora obah diagonal. Ing ndhuwurpion wis dipindhah saka kothak asline. Itmay ngalih mung siji kothak maju. Uga, iku bisa nangkep obah ngiwa utawa nengen diagonal yen kothak ngemot Piece ngelawan.

Popular dening topik