Nalika Topan Nargis nyerang?
Nalika Topan Nargis nyerang?
Anonim

Gambar iki saka Nargis dijupuk dening satelit Tropical Rainfall Measuring Mission (TRMM) tanggal 29 April 2008, jam 12:02 lokal. wektu (28 April, 18:32 UTC).

Kajaba iku, ing ngendi Siklon Nargis diwiwiti?

Siklon Nargis. Pembentukan Siklon Tropis Nargis ing Teluk Benggala ing pungkasan April 2008 bertepatan karo wiwitan musim siklon ing Samudra Hindia Lor. Badai nyerang Burma (Myanmar) ing minggu pisanan Mei, mateni puluhan ewu wong.

Kajaba iku, kenapa Siklon Nargis bisa mateni? Badai nyemplungaken sawah ing delta lan mateni kira-kira 149.000 kebo - kewan beban sing digunakake dening petani beras Burma kanggo mbajak sawah. Kanggo atusan ewu delta Burma sing urip saka beras lokal, ora ana pangan sing cukup lan ora ana cara kanggo nandur luwih akeh.

Uga ngerti, apa sing kedadeyan sawise Topan Nargis?

kapan Siklon Nargis 10 taun kepungkur nyerang Myanmar, 140.000 jiwa tiwas lan 800.000 wong sing terlantar. Badai kategori 4 nyerang Delta Irrawaddy ing Myanmar, wilayah sing biasane lolos saka topan gedhe. Angin gedhe lan badai 12 kaki ngrusak wilayah kasebut, nyebabake mayuta-yuta wong.

Apa sing kedadeyan ing Myanmar ing Mei 2008?

Ing 2 Mei 2008, Siklon Nargis mlebu ing Myanmar, nyabrang kidul negara liwat rong dina, lan ngancurake wilayah Delta Ayeyarwady. Miturut tokoh resmi, 84.500 wong tiwas lan 53.800 sing ilang. Gunggunge 37 kutha sing kena pengaruh siklon.

Popular dening topik