Apa situs allosteric saka enzim?
Apa situs allosteric saka enzim?
Anonim

Sawetara zat ngiket enzim ing a situs liyane saka aktif situs. Iki liyane situs diarani situs allosteric. Ing situs allosteric ngidini molekul bisa ngaktifake utawa nyandhet, utawa mateni, enzim kegiatan. Molekul-molekul kasebut ngiket situs allosteric lan ngganti konfirmasi, utawa wangun, saka enzim.

Salajengipun, apa tegese situs allosteric?

n. Panggonan ing enzim ing ngendi molekul sing dudu substrat bisa ngiket, saéngga ngganti wujud enzim lan mengaruhi kemampuane kanggo aktif.

Kajaba iku, ing ngendi enzim alosterik ditemokake? Saben enzim ngandhut situs aktif, lokasi ing enzim ngendi iku catalyzes reaksi tartamtu. Enzim alosterik ngemot jinis situs liya, sing diarani an alosterik situs. Ing alosterik situs, liwat ikatan molekul nonsubstrat, pengaruh (nambah utawa ngrusak) aktivitas saka enzim.

Kajaba iku, wong takon, apa situs pangaturan enzim?

Ing biokimia, allosteric angger-angger (utawa kontrol allosteric) yaiku angger-angger saka an enzim dengan mengikat molekul efektor pada a situs liyane saka enzim aktif situs. Ing situs sing diikat efektor diarani alosterik situs utawa situs peraturan.

Apa fungsi aktivator alosterik?

Ing aktivator alosterik ikatan karo enzim ing situs liyane saka situs aktif. Wangun situs aktif diganti, saéngga substrat bisa ikatan kanthi afinitas sing luwih dhuwur.

Popular dening topik