Apa Maui minangka setengah dewa Polinesia?
Apa Maui minangka setengah dewa Polinesia?
Anonim

Maui ing budaya populer

Ditinggal karo wong tuwane manungsa nalika isih bayi, para dewa melas marang dheweke lan nggawe dheweke a setengah dewa lan menehi wong pancing iwak gaib sing menehi kemampuan kanggo wangun-shift. Versi iki saka Maui nggabungake unsur saka macem-macem Polinesia narasi.

Ing babagan iki, sapa sing diarani Maui dewa?

Karakter saka Maui diputer dening Dwayne "The Rock" Johnson sing tansaya munggah ing Hawai'i. Crita saka setengah dewa Maui nyabrang Pasifik lan kira-kira umure luwih saka 1000 taun. Tansah ing upaya kanggo nguatake manungsa, Maui wis dadi ikon sing nyenengake kanggo wong Polinesia.

Salajengipun, kados pundi Maui demigod seda? ya. Ing setengah dewa. Ing mitos Maori, sawise dheweke nyuda srengenge lan nggawe dina luwih suwe, tantangan liyane Maui kudu nyegat punika immortality. wiwit twitteran lan ribut, nggugah dewi sing lagi turu lan langsung nyumet cacing kasebut kanthi pupune. seda Maui kang lan ing pati saka kabeh manungsa.

Cukup, kenapa Maui dadi tukang ngapusi?

Ing mitologi Polinesia, Maui ana sing kuat tukang ngapusi dewa paling misuwur kanggo nggawe pulo Pasifik. Putra dewa Tangaroa lan wong wadon, dheweke nindakake akeh tumindak kanggo ningkatake uripe manungsa, kayata nggawe langit luwih dhuwur lan dina.

Pancing Maui digawe saka apa?

Tegese. Iwak-pancing wangun hei matau tegese ngerti, sing nganggep manawa Pulo Lor Selandia Baru biyen dadi iwak gedhe sing ditangkap dening pelaut gedhe. Maui mung nggunakake garis anyaman lan a pancing digawe saka balung rahang eyang.

Popular dening topik