Apa feed paling apik kanggo jaran kabotan?
Apa feed paling apik kanggo jaran kabotan?
Anonim

Disaranake dipakani jaran kabotan suket sing diwasa. Hay suket diwasa biasane ngemot jumlah kalori sing relatif kurang, tegese sampeyan bisa pakan luwih akeh iki tinimbang sing kurang diwasa, energi sing luwih dhuwur. Sampeyan kudu tansah nimbang Panjenengan jaran jatah hay kanggo mesthekake yen sampeyan ora overfeeding.

Dadi, pinten jaran sing kudu dipangan jaran sing kabotan?

Minangka aturan umum 500 kg jaran mbutuhake 20.000 kalori saben dina kanggo njaga bobote. Ana kira-kira 7-8 MJ (utawa 2.000 kalori) ing kg kualitas apik hay dadi 10 kilo hay saben wengi bakal menehi kabeh kalori ing jaran perlu mung kanggo pangopènan sadurunge nimbang suket utawa hard pakan.

Saliyane ing ndhuwur, kepiye sampeyan bisa ngerti yen jaran kabotan? Nalika ngevaluasi jaran, iki sing kudu diwaspadai:

  1. A crest ndhuwur otot gulu. Yen ana apa-apa ing ndhuwur otot gulu jaran sampeyan, mula dheweke lemu, amarga ora ana apa-apa ing kene.
  2. Pundhak lemak. Yen sampeyan bisa ndeleng tumpukan lemak ing pundhak jaran sampeyan, mula dheweke nggawa bobot sing akeh banget.
  3. Iga.
  4. markas mburi.

Pitakonan uga, kepiye carane jaran saya ilang bobot?

Ing ngisor iki sawetara tips kanggo mbantu jaran ilang bobot:

  1. Njaluk olahraga. Sanajan jaran sampeyan ora ditunggangi, sampeyan bisa lunge, ngendhaleni dawa, nggunakake walker jaran, sistem trek, utawa lumaku ing tangan kanggo mbantu ngobong sawetara kalori.
  2. Ngurangi asupan panganan sing keras.
  3. Watesi angonan.
  4. Delengen pakan.
  5. Aja keluwen jaran.

Apa sampeyan kudu Feed jaran?

Kanggo pakan Panjenengan jaran, priksa manawa ana akeh suket utawa suket kanggo dikunyah. Sampeyan uga kudu menehi 1/2 pon barley utawa oats saben dina kanggo saben 100 kilogram bobot awak. Yen sampeyan pengin nambani sampeyan jaran, nyedhiyakake apel utawa wortel seger minangka ganjaran, nanging nglakoni kanthi moderat.

Popular dening topik